Bijgaande declaratie is uitsluitend van toepassing op zand 0-4 (industriezand) dat in en nabij Nederland én door Cascade-leden – zoals Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle – geproduceerd is.

Een MRPI®/EPD certificaat geeft kwantitatief de resultaten van een Levens Cyclus Analyse (LCA). Op basis van deze uniforme systematiek kan de bouwindustrie betrouwbare milieu informatie leveren aan alle partijen in de bouwkolom. Op deze website leest u meer over MPRI, oftewel: Milieu Relevante Product Informatie.

Lichtkogel (2020 – 1), trenddossier van en voor professionals in bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid, publiceert een dossier geheel gewijd aan het thema ‘zandtekort?’ Hierin staat onder andere deze infographic over het jaarlijks zandgebruik per Nederlander.

Uitzicht op de zandzuigplas

Uitzicht op de zandklassering met links bovenin een deel van het industrieterrein Hasselt en rechts het vulzandepot

Uitzicht op de N331 met daarachter de polder Mastenbroek

Uitzicht op de fabriek en halffabrikaat

Op vrijdag 8 mei 2020 trouwde onze collega-shovelmachinist Jorrik met Alinda. Vanwege alle coronamaatregelen verliep hun grote dag anders dan oorspronkelijk gepland, dus het werd voor hun een dag vol verrassingen. Een daarvan was het vervoer: collega Jan haalde Jorrik en Alinda op bij hun ouderlijk huizen, bracht ze naar het gemeentehuis en vervolgens naar hun nieuwe huis. Het bruidspaar op de versierde shovel trok veel bekijks op de Oude Rijksweg. Weblog Staphorst – Rouveen besteedde er op zijn website aandacht aan.

Veel geluk en een mooie toekomst toegewenst!

Alinda en Jorrik voor het gemeentehuis in Staphorst.   

 

Met dank aan Wim ten Klooster voor het lenen van de shovel!

In aanvulling op de erkende kwaliteitsverklaring op basis van het BRL 9321 certificaat heeft Kiwa vastgesteld dat Zeldenrust Landbouw en Natuur I B.V. voldoende heeft aangetoond dat het zand afkomstig van onderstaande winlocatie(s) als PFAS onverdacht kan worden beschouwd. Bekijk de verklaring hier.

Aan de Zwolsedijk is Lagemaat B.V. uit Heerde bezig de voormalige boerderij aan de Zwolsedijk 8 te slopen. Het woonhuis en de opstallen maken plaats voor toekomstige afgravingen ten behoeve van onze zandwinplas.    

Vanaf heden is het conformiteitscertificaat van de productiecontrole in de fabriek (ook wel: “CE-keurmerk”) van Zeldenrust Zwolle uitgebreid met “asfaltzand”: zand voor asfalt en oppervlakbehandeling voor wegen, vliegvelden en andere verkeersgebieden. Hier vindt u ons vernieuwde certificaat en de bijbehorende prestatieverklaring.

Foto gemaakt door Gerda Klokke

Het grootste deel van de videoclip die Ignace Ekkelkamp (van Ignace Visions) voor de nieuwe single Oh Ja van Kenny B. maakte, speelt zich af in het pittoreske Zwartsluis. De opnames in het plaatsje aan het Zwartewater werden aangevuld met beelden van Zeldenrust Zandwinning. Bekijk de clip hier.

Sinds 1 juli 2018 mag Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle een bronzen CSC-certificaat voeren. Het team van Zeldenrust ontving op dinsdag 14 augustus officieel het CSC-brons certificaat van Kiwa. Met taart en bloemen natuurlijk!

Met het certificaat realiseert ons bedrijf een duurzame winning van zand en een toekomstbestendige betonketen. Lees het volledige persbericht hier.

 

V.l.n.r.: Jan van Lenthe (procesoperator), Rick Mulder (shovelmachinist), Jan-Paul Blok (site-manager), Jan Keijzer (unitmanager Kiwa) en Sjerp Zeldenrust (directeur).

 

Een lekker stuk slagroomtaart bij de koffie.

Deze zomer zijn de laatste kavels aan de Zwolsedijk verkocht aan particulieren. Zij zijn momenteel volop bezig met het realiseren van hun droomhuis nabij het Zwartewater.