Zeldenrust Hasselt kent ook dit jaar geen zomersluiting. Zelfs de scheepsverladingen gaan volop door: terwijl de chauffeurs schaften, zorgt een van onze shovelmachinisten dat het juiste zand voor de juiste klant in de trailers terechtkomt. Zo kunnen de chauffeurs direct weer door naar de haven als hun verplichte pauze erop zit.

Wij garanderen continue verlading en korte wachttijden – zelfs in de vakantieperiode!

(NB. in week 32, 33 en 34 is Zeldenrust Hasselt geopend van 7.00 tot 16.oo uur. Zeldenrust Zuidbroek is in deze weken gesloten.)

Van de bedrijfsgebouwen aan de Zwolsedijk nummers 10 en 16 is al weinig meer te zien. De sloop van de agrarische bebouwing verloopt spoedig. Zo wordt de grond gebruiksklaar voor particulieren gemaakt.

 

  

 

 

 

Lagemaat Sloopwerken is inmiddels druk doende met het saneren van de oude agrarische gebouwen aan de Zwolsedijk. Zo worden de kavels vrijgemaakt voor particuliere bewoning. Neem voor meer info over onze kavels aan de Zwolsedijk ook eens een kijkje op de facebookpagina bij de Zwolsedijk.

Op woensdag 9 november brachten leerlingen van de lerarenopleiding Aardrijkskunde aan de Hogeschool Windesheim een bezoek aan onze zandwinning in de polder Mastenbroek. Een enthousiaste docent maakte een informatieve video. Hierin is te zien hoe het zand, dat al tienduizenden jaren geleden in deze polder terecht is gekomen, naar de oppervlakte wordt gehaald. Met behulp van de klasseerinstallatie wordt het zand gewassen en gezeefd, zodat het klaar is voor de verwerking in beton, stenen en tal van andere toepassingen.

Cross
Hoewel crossen op de zandwinlocatie verboden is, sponsort Zeldenrust toch de pakken van het motorcross team Zeldenrust! Benieuwd welke plaatsen dit jaar worden behaald op de Red Bull Knock Out strandrace in Scheveningen op 19 november 2016…!

Rick-vd-Scheer-met-voorkant-werkstuk“Rick van der Scheer heeft voor school een mooi werkstuk gemaakt over zand. Omdat zijn vader als chauffeur werkzaam is bij Van Werven Infra weet Rick van jongs af aan al veel van transport, zand en grondverzet. De tekst van zijn werkstuk vindt u hier.”

Euifeest 1 Tijdens het jaarlijkse Euifeest (hooifeest) in Hasselt is het onder andere traditie dat straten door bewoners worden verlicht en versierd. Enkele bewoners van de Prinses Marijkestraat hebben delen van het vernieuwde bedrijventerrein in Hasselt, inclusief enkele onderdelen van onze zandwinning, nagemaakt. Leuk om te zien dat Zeldenrust een inspiratiebron is voor creatieve Hasseltenaren!

Lees meer

VakantiepretOok op vakantie in Zuid-Duitsland zorgen de activiteiten van Zeldenrust voor veel speelplezier.