Op locatie Zwolle/Hasselt wordt toegewerkt naar het verkrijgen van een CSC-certificaat. Daarmee laten wij zien dat duurzaamheid bij ons winnings- én productieproces een belangrijke rol speelt.

De Concrete Sustainability Council (CSC) zet zich wereldwijd in voor de verduurzaming van beton. Met het CSC-keurmerk laten wij als producent zien dat we actief bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Een CSC-certificaat maakt zichtbaar én meetbaar dat onze producten en de grondstoffen die we daarvoor gebruiken van verantwoorde herkomst zijn. Het CSC-keurmerk is een vervolg op Beton Bewust. De certificering sluit aan op duurzame bouw-graadmeters als LEED en BREEAM en past in duurzame ontwikkeling zoals die is verwoord in ISO 26000 en de milieustandaard ISO 14001.

Een duurzame betonsector, daar gaan wij voor!

Kijk voor meer informatie op de website van het Concrete Sustainability Council.

In opdracht van Zeldenrust Zandexploitatie heeft Eyefly onze zandwinlocatie Zwolle volledig in kaart mogen brengen.

Voor ons was het van belang om de huidige hoeveelheden van de verschillende soorten grondstoffen te berekenen voor het opmaken van de eindbalans. Dit werd voorheen gedaan door middel van het meten met GPS, een tijdrovende en kostbare methode.

Eyefly heeft de locatie in 1 uur compleet ingevlogen en een dag later stond de data klaar. Door middel van het meten van een aantal punten rondom het terrein en controlemetingen met GPS werd een absolute Z nauwkeurigheid van circa 2 cm behaald. Bovendien wordt er behalve de 3D-point cloud die als basis fungeerde voor de volumemetingen een 2D plattegrond geleverd van de locatie.

Wij zijn erg enthousiast over het resultaat en gaan dit frequenter doen.

Bekijk hier de fly-through door de puntenwolk.

.

 

Zeldenrust Hasselt kent ook dit jaar geen zomersluiting. Zelfs de scheepsverladingen gaan volop door: terwijl de chauffeurs schaften, zorgt een van onze shovelmachinisten dat het juiste zand voor de juiste klant in de trailers terechtkomt. Zo kunnen de chauffeurs direct weer door naar de haven als hun verplichte pauze erop zit.

Wij garanderen continue verlading en korte wachttijden – zelfs in de vakantieperiode!

(NB. in week 32, 33 en 34 is Zeldenrust Hasselt geopend van 7.00 tot 16.oo uur. Zeldenrust Zuidbroek is in deze weken gesloten.)

Van de bedrijfsgebouwen aan de Zwolsedijk nummers 10 en 16 is al weinig meer te zien. De sloop van de agrarische bebouwing verloopt spoedig. Zo wordt de grond gebruiksklaar voor particulieren gemaakt.

 

  

 

 

 

Lagemaat Sloopwerken is inmiddels druk doende met het saneren van de oude agrarische gebouwen aan de Zwolsedijk. Zo worden de kavels vrijgemaakt voor particuliere bewoning. Neem voor meer info over onze kavels aan de Zwolsedijk ook eens een kijkje op de facebookpagina bij de Zwolsedijk.

Op woensdag 9 november brachten leerlingen van de lerarenopleiding Aardrijkskunde aan de Hogeschool Windesheim een bezoek aan onze zandwinning in de polder Mastenbroek. Een enthousiaste docent maakte een informatieve video. Hierin is te zien hoe het zand, dat al tienduizenden jaren geleden in deze polder terecht is gekomen, naar de oppervlakte wordt gehaald. Met behulp van de klasseerinstallatie wordt het zand gewassen en gezeefd, zodat het klaar is voor de verwerking in beton, stenen en tal van andere toepassingen.

Cross
Hoewel crossen op de zandwinlocatie verboden is, sponsort Zeldenrust toch de pakken van het motorcross team Zeldenrust! Benieuwd welke plaatsen dit jaar worden behaald op de Red Bull Knock Out strandrace in Scheveningen op 19 november 2016…!

Rick-vd-Scheer-met-voorkant-werkstuk“Rick van der Scheer heeft voor school een mooi werkstuk gemaakt over zand. Omdat zijn vader als chauffeur werkzaam is bij Van Werven Infra weet Rick van jongs af aan al veel van transport, zand en grondverzet. De tekst van zijn werkstuk vindt u hier.”