De bouwvak gebruiken wij deels voor het produceren van voorraden en deels voor groot onderhoud. De klasseerinstallatie wordt helemaal gecheckt en waar nodig worden onderdelen onderhouden of vervangen. Ook wordt er schilderwerk uitgevoerd. Dat zorgt er niet alleen voor dat alles er weer netjes uitziet, maar ook dat slijtage zoveel mogelijk beperkt wordt.

Zo kunnen we er weer een poosje tegenaan!

Deze week zijn wij nog voor afhalen geopend van 7.00 tot 16.00. Vanaf aankomende maandag 16 augustus staan wij weer van 6.00 tot 18.00 voor u klaar, nu nog onder de naam Zeldenrust, maar vanaf 1 oktober zal dit onder onze nieuwe naam zijn…!

Groot onderhoud zomer 2021

Groot onderhoud zomer 2021

Groot onderhoud zomer 2021

 

“Delfstofwinning wordt steeds meer erkend als dé schakel die zorgt voor extra biodiversiteit

Langzaam maar zeker zien we de waardering voor de delfstofwinnende industrie op het gebied van natuurwinst ontstaan. Inmiddels wordt erkend dat deze onmisbare schakel in de betonketen juist de partij is die kan zorgen voor natuurontwikkeling en extra biodiversiteit. Misschien moeten we wel toe naar een predicaat als ‘Nederlands natuurbeton'”, aldus Leonie van der Voort, directeur Cascade.

Klik hier voor het hele Cascade-artikel in de Betonspecial van het vakblad Bouw en Aanbesteding.

Bijgaande declaratie is uitsluitend van toepassing op zand 0-4 (industriezand) dat in en nabij Nederland én door Cascade-leden – zoals Zeldenrust Zandexploitatie Zwolle – geproduceerd is.

Een MRPI®/EPD certificaat geeft kwantitatief de resultaten van een Levens Cyclus Analyse (LCA). Op basis van deze uniforme systematiek kan de bouwindustrie betrouwbare milieu informatie leveren aan alle partijen in de bouwkolom. Op deze website leest u meer over MPRI, oftewel: Milieu Relevante Product Informatie.

Lichtkogel (2020 – 1), trenddossier van en voor professionals in bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid, publiceert een dossier geheel gewijd aan het thema ‘zandtekort?’ Hierin staat onder andere deze infographic over het jaarlijks zandgebruik per Nederlander.

Uitzicht op de zandzuigplas

Uitzicht op de zandklassering met links bovenin een deel van het industrieterrein Hasselt en rechts het vulzandepot

Uitzicht op de N331 met daarachter de polder Mastenbroek

Uitzicht op de fabriek en halffabrikaat

Op vrijdag 8 mei 2020 trouwde onze collega-shovelmachinist Jorrik met Alinda. Vanwege alle coronamaatregelen verliep hun grote dag anders dan oorspronkelijk gepland, dus het werd voor hun een dag vol verrassingen. Een daarvan was het vervoer: collega Jan haalde Jorrik en Alinda op bij hun ouderlijk huizen, bracht ze naar het gemeentehuis en vervolgens naar hun nieuwe huis. Het bruidspaar op de versierde shovel trok veel bekijks op de Oude Rijksweg. Weblog Staphorst – Rouveen besteedde er op zijn website aandacht aan.

Veel geluk en een mooie toekomst toegewenst!

Alinda en Jorrik voor het gemeentehuis in Staphorst.   

 

Met dank aan Wim ten Klooster voor het lenen van de shovel!

In aanvulling op de erkende kwaliteitsverklaring op basis van het BRL 9321 certificaat heeft Kiwa vastgesteld dat Zeldenrust Landbouw en Natuur I B.V. voldoende heeft aangetoond dat het zand afkomstig van onderstaande winlocatie(s) als PFAS onverdacht kan worden beschouwd. Bekijk de verklaring hier.

Aan de Zwolsedijk is Lagemaat B.V. uit Heerde bezig de voormalige boerderij aan de Zwolsedijk 8 te slopen. Het woonhuis en de opstallen maken plaats voor toekomstige afgravingen ten behoeve van onze zandwinplas.