Zandwinning Zwolle

Zandwinning Zwolle levert hoogwaardig industriezand en
ophoogzand door middel van een ultra-moderne installatie.

Deze zandwinlocatie zal diverse afnemers binnen en buiten de regio Zwolle gedurende de komende twintig jaar van hoogwaardig industriezand en ophoogzand kunnen voorzien. De locatie bestaat uit bijna honderd hectare zandwin- en verwerkingsterrein en bevat circa 17 miljoen vaste kubieke meter (25 miljoen ton) grondstof.

De feitelijke werkzaamheden voor deze zandwinlocatie zijn op 3 december 2012 gestart. Het grondverzetbedrijf van Werven Oldebroek zette de eerste schop in de grond voor de inrichting van het terrein. Daarna verzette baggerbedrijf Geluk BV 20.000 kubieke meter zand per week om het toekomstige werkterrein vorm te geven en de eerste verkoopbare werkvoorraad ophoogzand op te leveren.

Tegelijkertijd werd de zandwinlocatie ontsloten door de aanleg van een rotonde aan de provinciale weg N331.

Vanaf 11 maart 2013 is de zandwinlocatie geopend voor elke hoeveelheid ophoogzand, kleigrond en zorgvuldig verwerkt veen (laagveen). Vanaf september 2013 is industriezand leverantie van start gegaan op basis van onze verwerkingsinstallatie. Met deze ultra-moderne installatie zal het zand gereinigd worden. Zo kan met maximale nauwkeurigheid elke denkbare zandsoort worden geproduceerd, voor elke mogelijke toepassing, van betonmortel tot beachvolleybal, en van asfalt tot zandcementdekvloeren.

 

Deze producten kunnen geleverd worden in Zwolle:

Betonzand Drainagezand  Sportveldenzand  Kleigrond
Metselzand  Ophoogzand  Veen  Vloerenzand  Voegzand